Etiketter

,

Eftersom det inte blir så mycket romantik i dag så kan jag ju skriva lite om vad jag och M gjorde förra helgen istället. Då åkte vi nämligen till Stockholm för den sista barnfria lilla resan på länge. Det höll på att inte blev av eftersom älsklingen fick migrän precis innan vi skulle åka. Vi testade i alla fall att trycka i honom tabletter, lämna barnen hos farmor och farfar och börja lite lugnt med thaimat i Eskilstuna. Det gick bra och vi kom iväg. Det blev ett avslappnat och mycket trevligt dygn med massor av god mat.

Vi började med att testa ett för oss nytt tapas-ställe vid Mariatorget, det har legat där ett tag nu och fanns tidigare vid Hornstull, men för oss var det alltså nytt. Här är vi på Ramblas:

Ramblas Mariatorget

Ramblas Mariatorget

Frågan är när vi ska lära oss att det räcker att beställa ett fat potatis när vi äter tapas? Allt var i alla fall väldigt smarrigt, miljön trevlig och jag kan varmt rekommendera stället. Mycket smidigt att det ligger bara ett stenkast från vår lägenhet. Vi åt vid 20.30 och innan dess hade vi hunnit med en långsam promenad bort till Medborgarplatsen – bara det att kunna äta så sent känns lyxigt när man är van vid att behöva följa barnens rutiner. Vi kom hem ganska sent och försökte titta på film, men jag somnade… Bara för att vakna mitt i natten och inte kunna somna om, det var det här med graviditetsinsomnian. Men, återigen skönt att inte barnen var med för nu kunde vi vara uppe ett par timmar och sedan sova ut på morgonen istället.

På lördagen så hade vi inget annat inbokat än att gå lite på stan och återigen äta något gott. Jag hade först tänkt att vi skulle åka till Hornstull, jag har fortfarande inte varit inne i gallerian. När jag bodde i Hornstull i ett halvår så passerade jag bygget varje dag på väg från tunnelbanan. Men, efter att ha kollat på nätet vilka butiker som finns där nu så kändes det ändå roligare att åka ner till city så Hornstull får vänta lite till.

Solen sken och efter noggrant övervägande så bestämde vi oss för att promenera.

2015-02-07 13.55.10 2015-02-07 13.55.45

På grund av sammandragningar och foglossning så har jag inte gått så här mycket på länge, men det gick bra och vi njöt. I gamla stan gick vi in i butiken Comics Heaven där vi hittade gamla Marvel-tidningar på svenska så det blev lite presenter till barnen.

Nästa stopp blev japanska Wagamama som jag har velat testa ända sedan de kom till Stockholm. Jag var inte helt hundra på var det låg, men jag sa till M att det ska vara i närheten av centralstationen, tror att det är i Stockholm waterfront. Vi letade oss fram och när vi väl var där så kom han på att han har varit på restaurangen som ligger vägg i vägg med Wagamama så han visste ju egentligen vart vi skulle 🙂

Elin it is på Wagamama

Elin it is på Wagamama

Wagamama Stockholm

Wagamama Stockholm, fräscht och gott med fina råvaror

Långsamt promenerande, pratande och massor av god mat sammanfattar vårt dygn i Stockholm rätt bra. Vi hann med att shoppa till M också, själv fick jag åka till Tuna park i Eskilstuna dagen efter istället 😉 Innan vi lämnade Stockholm köpte vi med oss dumplings och lite sushi från vårt stammisställe, Jappi vid Bysistorget. Sedan hämtade vi upp barnen i Eskilstuna och avnjöt våra dumplings medan vi tittade på Melodifestivalen, med familjen återförenad i Mälarbaden.

Höll nästan på att glömma, vi köpte de första plaggen till bebisen också:

2015-02-14 15.31.40