Jag vet inte om det är vettigt att jag fortsätter med blogg100. Det har varit alldeles för mycket känsla av ”åh nej, idag vill jag inte” och sedan har jag slängt upp något ändå men det är knappast läsvärt och inget jag är stolt över. Samtidigt så vet jag ju att de inlägg som jag faktiskt är nöjd med, de hade inte heller kommit till om jag inte hade varit med i blogg100. När jag tvingas tänka efter och skriva varje dag så blir det något lyckat ibland i alla fall. Blogg100 blir tyvärr ytterligare ett krav i ett alldeles för fullspäckat vardagsliv, men jag håller fast vid det för att det känns så fel om det jag prioriterar bort (återigen) är min egen hobby.

Igår var jag och M ute och åt. Det var lugnt och skönt, inga barn med och vi kunde prata ostört, tills ett gäng AFC-supportrar ramlade in och ljudnivån höjdes avsevärt. AFC Eskilstuna spelade första allsvenska hemmamatchen på Tunavallen igår (återigen, det händer så mycket i Älsklingstuna nu).

I alla fall så kom vi in på hur skönt det skulle vara att bara kunna njuta av våren och sommaren utan att behöva renovera och fixa med huset. Vi har pratat med andra npf-föräldrar som har sålt sitt hus och nu bor i lägenhet för att slippa allt jobb. Skala av och rensa bort på hög nivå. Ibland kan jag verkligen drömma om det, men samtidigt så njuter jag av att kunna kliva rakt ut i trädgården och ha lugnet, avskildheten och vattnet precis utanför dörren. Och när vi är i lägenheten i Stockholm så säger vi alltid att ”herregud vilken tur att vi inte bor så här alltid”, när vi hyssjar på barnen som röjer runt och stör grannarna.

Det är svårt det där med önskan att ”förverkliga sig själv”, att få leva ut det goda i livet, och att balansera det så att det inte istället blir ett krav. Ska jag ha en båt som jag har dåligt samvete för att jag inte använder och tar hand om? Eller ska jag inte ha en båt men då känna att jag inte prioriterar det som är viktigt för mig själv? Egentligen är väl svaret enkelt, om det blir ett krav att äga något så leder det ju i alla fall inte till en bra känsla.