Nu har jag haft dagens inlägg på gång i flera timmar men jag tycks inte få ihop det så det får nog vänta som ett utkast till en annan dag, så kommer här en liten rapport från dagen istället. Med sjuk tvååring, påsklovslediga storbarn och en massa jobb att göra så är det lite svårt att hinna med. Vi bakade i alla fall chokladmuffins på dagen och gjorde pizza till kvällsmat, som avnjöts i TV-soffan. Vilken film vi såg ska jag nog hålla tyst om, det var inte ett barnvänligt val och det får vi sota för nu när vi har två barn som inte kan somna för att de är rädda (skyller på M, det var faktiskt han som valde filmen). När vi väljer att se filmer som inte är gjorda för barn så brukar vi kolla common sense media för att se för vilken ålder andra föräldrar och barn skulle rekommendera filmen, de förklarar också varför de sätter en viss ålder. Om man till exempel vet att ens barn klarar och man själv är okej med svärord och sexskämt men inte vill att de ska se våldsscener så kan man se det och slipper skippa alla filmer som det står 11+ på.

Ikväll försökte pappan och 11-åringen lobba för att vi skulle se Deadpool, jag säger blankt nej. En massa andra filmer som man kan bli mörkrädd av föreslås och checkas mot common sense media. Till slut, när pizzan redan står på bordet, säger M att, ”den här har jag sett, det är visserligen zombies men det är en komedi så den går bra”. Han sätter på filmen med ett ”äsch, nu orkar jag inte kolla common sense media”. Det var inte smart.

2013-02-02 12.01.41

Gammal bild från ett annat muffinsbak, då var det tydligen Skylanders och dinosaurier som var populärt hemma.