Ja, idag har jag jobbat hemma och det var verkligen skönt. I vanliga fall sitter jag i ett öppet rum där tre personer jobbar och x antal passerar varje dag, det är ganska ansträngande för hjärnan och inte särskilt effektivt så det var härligt att få sitta ostörd en hel dag. Jag önskar att jag kunde göra så här oftare och jag ska nog försöka styra mina dagar så. Problemet är att det är sällan som jag har mötesfria dagar och med tanke på att jag dessutom är ledig en dag i veckan så är det svårt att göra utrymme för att vara borta från kontoret ytterligare en hel dag. Jag tänker ibland att jag ska åka hem vid lunch för att kunna sitta ostörd på eftermiddagen, men eftersom M hämtar barnen så att de är hemma kl 15 så blir jag ju störd då ändå.

I alla fall så passade jag på att friskvårda mig själv idag också, först med kafferast på altanen:

Screenshot 2017-04-27 17.01.44

Sedan tog jag en lunchpromenad runt Skäret, naturreservatet i Mälarbaden. Det är verkligen vackert så här års, när det första gröna börjar täcka marken. Det är också nu det är som bäst att gå där, man ser alla spännande fåglar eftersom det inte är några löv på träden, de första vårblommorna blommar, det är inga mygg och kossorna har inte kommit än (det är mysigt med korna men jag betraktar dem hellre från andra sidan stängslet).

Elin promenerar i skogen

Elin it is på Skäret

2017-04-27 12.30.17-1

Bro på Skäret

Skäret i Mälarbaden

2017-04-27 12.41.15

Mindfulness. Älskar att krama solvarma träd 🙂

Apropå att svärmor hade läst att man skulle kunna ta sig fram med rullstol, det kan man inte…

Men jag tror att artikeln handlade om att titta på fåglar på Skäret och det går bra även i rullstol, om man stannar vid det lilla trädäck som har byggts upp som en utsiktsplats bakom golfbanan. Där brukar vi ofta stanna på våra promenader för att antingen titta på kor eller sjöfåglar eller bara andas en stund. Jag vet att jag har en massa bilder därifrån men just nu hittar jag ingen. Däremot kan jag säga, apropå fåglar, att en häger precis flög förbi här utanför.