Etiketter

Det är så märkligt det här med sista doppet för året. Ett så tydligt tecken på att sommaren plötsligt bara är borta.

Jag minns inte helt säkert när jag badade senast, men risken är att just det blev sommarens sista dopp. Eller kanske inte ändå, jag kommer nog att basta på vår klubbholme i helgen och då blir det bad.

Jag tror att mitt senaste dopp var den 7 augusti. Dagen efter att vi avslutat den seglarskola som jag var ledare på. Så den 6 augusti är jag helt säker på att jag badade, för då blev jag islängd från bryggan, av barnen. Det hör till när man varit seglarskoleledare.

Att jag inte minns säkert när jag badade i sjön senast är förstås för att då tänkte jag inte alls att det kunde vara årets sista dopp. Då var det fortfarande det normala att bada varje dag. Men så vips blev det kallt några dagar, sedan några till. Och nu har ju vattnet kylts ner, så även om det kommer någon varm dag är det inte så lockande att hoppa i.

Men kanske man skulle ta upp trenden med vinterbad? Får nog fundera på det.