Denna arbetsdag tillbringades i Sundbyholm, vilket var trevligt på flera sätt. Skönt att få dra på sig kängor och fleecetröja som omväxling på morgonen. Med foglossningsbältet på gick det fint att inventera skyltar även uppe på åsen. Vid Sigurdsristningen tittade till och med den bleka novembersolen fram en liten stund.

20141119-194904-71344797.jpg

20141119-194905-71345035.jpg

Jag och min syster kör en liten utmaning, att rensa 15 saker per dag i 10 dagar. Lite trött och sliten som jag är efter Sundbyholm så bestämde jag mig för att idag sitta i soffan och gå igenom två pennlådor, resultatet blev 21 kasserade pennor och 12 stycken som fick nya stift. Gud så skönt att slippa leta efter fungerande pennor!

Det här är en utmaning på helt olika sätt för oss två. När vi bodde hemma och delade rum så gick vår städning till så här att hon drog ut alla prylar i hennes del av rummet, inklusive möbler som gick att flytta någorlunda smidigt och sedan fick bara det nödvändigaste komma tillbaka in. Var hon tveksam kring om något skulle behållas så gav hon det till mig, med reservation för att hon kunde vilja ta tillbaka det (hände aldrig).

Min städning gick snarare till så att jag försjönk i nostalgi över något gammalt skrivblock och aldrig riktigt blev klar. Man kan väl säga att vårt beteende har hängt med upp i vuxen ålder, så för mig blir utmaningen att faktiskt genomföra och för syster att hitta 15 saker som hon inte redan har kastat. Sist vi sågs gav hon mig en hög med böcker…