Etiketter

Det här med gravidhjärna, är det på riktigt eller? Jag har tänkt att det inte är så konstigt om man är lite virrig eller puckad när man är gravid eller ammar, men att det egentligen beror på sömnbrist men nu börjar jag undra. Jag glömmer liksom allt möjligt konstigt, även om jag inte lider mer av sömnbrist än vanligt. Det värsta är att jag glömmer barnens saker, läxor, gympakläder, gosedjursdagen och annat.

Förra veckan fick jag vända i dörren på fritids när jag kom på att jag hade glömt att det var gosedjursdag. Jag klev glad i hågen in genom dörren och såg direkt att lillebrors kompis hade mjukisdinosaurien som han fått av F på kalas i helgen med sig. Åh, vad kul tänkte jag och inte förrän flera minuter senare trillade anledningen till att han hade den med sig ner.

I morse var jag så nöjd med att jag hade packat storebrors gympakläder i god tid i helgen. När jag hämtade berättade han att han inte kunde vara med på idrotten eftersom jag hade glömt shortsen… Och på jobbet höll jag på att missa ett möte. Till slut höll jag på att glömma barnen på fritids också!

Där var jag dock helt beredd på att det skulle ske. M ringde mig på eftermiddagen och frågade om jag kunde hämta eftersom han skulle få ett paket levererat vid 16-tiden. Eftersom jag har ett antal mammapoäng att hämta hem efter två komma-hem-efter-läggdags-kvällar förra veckan så tänkte jag att självklart, jag går lite tidigare och hämtar.

Grejen är att jag annars bara hämtar på fredagar och då redan 12.30. Jag förstod att det var överhängande risk att min hjärna skulle gå på autopilot och köra raka vägen hem när det nu var mörkt som det brukar vara när jag lämnar jobbet. Jag var alltså smart och svängde vid Gasverksbron, istället för att åka hela Kungsgatan ut med risk för att jag skulle glömma bort mig och fortsätta hela vägen till Volvo och till slut hamna i Mälarbaden innan jag kom på att jag missat skolan.

Det gick bra, ända tills jag kom till skolan, passerade den och lyckligtvis kom på mig vid trafikljusen ett par hundra meter längre fram. I morgon ska jag hämta vår praktikant på väg till jobbet, ska bli intressant att se om jag kommer ihåg att köra rakt fram i Glömstarondellen eller om bilen (=jag) per automatik tar den vanliga vägen och svänger höger.