Etiketter

,

Råkade upptäcka i går morse att jag typ akut var tvungen att besikta bilen, så jag tog första bästa tid vilket visade sig vara  strax efter kl 10 på förmiddagen. Besiktningen gick utmärkt och när jag nu hade tagit mig in till stan och var alldeles i närheten av Babyproffsen så bestämde jag mig för att det var dags att göra en första koll på barnvagnar. Jag har tänkt att jag egentligen inte är ute efter något särskilt men jag insåg att det inte stämmer. Efter två barn och ett antal år av barnvagnskörande har jag följande önskelista:

  • Ska fungera att köra på landet, vi går mest på asfalt men även grus och en kortare bit i skogen måste funka och förstås snömodd.
  • Ska vara lätt och smidig att lasta i och ur bilen, vill varken få ryggskott av allt lyftande eller behöva köpa en buss för att få plats med vagnen.
  • Vill inte ha lufthjul, orkar inte få punktering. Men vagnen får inte kännas stum på grusväg.
  • Vill ha en vagn med fjädring så att man kan vagga barnet.
  • Får gärna vara tillräckligt smal för att gå in i en Stockholmshiss.
  • Måste fungera både för en kort mamma och en lång pappa.
  • Bör ha en hyfsad varukorg (där kommer hela familjens prylar att hamna på utflykter)
  • Vill ha en sufflett som går att dra ner lite även framåt eller hur man nu ska säga (vår gamla vagn hade inbyggt insektsnät också, det var bra men det har jag bara hittat på Emmaljunga Citycross)
  • Ska ha adapter för babyskydd, helst Britax.
  • Skulle gärna vilja ha möjlighet att lägga i en mjuklift (varför har denna typ av vagnar gått ur modet? det är ju supersmidigt att bara kunna lyfta med sig den sovande bebisen utan att lyfta upp och därmed väcka den).

Det här blir inte lätt. Helst vill jag dessutom hitta en begagnad, i en färg som både jag och pappan ska gilla, det känns så onödigt att köpa nytt.

Måste också säga att det är ett mycket trevligt kundbemötande när man kommer in efter flera år och Madde på Babyproffsen kommer ihåg både vilken bas vi hade till bilstolen som köptes 2006 och att vi behöver en vagn som passar både en lång och en kort 🙂 Madde och jag känner iofs igen varandra sedan tidigare men ändå!

Idag har jag fortsatt min research online och jag tror att vi ska åka och känna på en Brio Go Next (som snart byter namn till Britax Go next). Den uppfyller inte alla mina önskemål men det är den bästa kompromissen som jag har hittat hittills. Synd bara att färgen blue melange som beskrivs som lite denimliknande inte kommer förrän i april, jag tror att vi kommer att gilla den färgen men jag vill gärna ha vagnen hemma när bebis kommer.

brio-gonext-blackmelange_400x450