Etiketter

, ,

Mammaledigheten och amningen inbjuder till binge watching av olika TV-program. Det här är något som jag hade räknat med och jag hade tänkt mig att jag skulle kunna se en massa intressanta program, dokumentärer och TED talks och bli riktigt smart och allmänbildad nu. Problemet är bara att jag blir så trött av amningen så jag orkar liksom inte koncentrera mig på de där intellektuella programmen. Vi hade bland annat sparat House of cards för att se den nu, vilket vi också gör men det blir inte direkt binge watching, jag orkar inte hänga med i mer än ett avsnitt i taget eftersom den serien kräver lite mer hjärnverksamhet än de andra program som jag ser nu.

Det är i alla fall trevligt att ha tillgång till alla Play-kanaler online så att man inte bara behöver se Malou och SVT Forum och annat som visas på TV på dagtid. På min lista över ointellektuella program som passar bra för maratonamning ligger just nu:

  • Unga föräldrar (TV4 Play)
  • Fantastiska hus (SVT Play)
  • Ett program som jag inte kommer ihåg namnet på nu, men någonting med Clark gör om ditt hus, en engelsk arkitekt som river ut och bygger om folks hus. (TV4 Play)
  • Unbreakable Kimmy (Netflix)
  • Weeds (Netflix)
  • Modern family (Netflix)

Men idag är det ju helgdag och då blir det inte så mycket TV-tittande på dagtid, för då är ju de stora barnen hemma och dels lägger de gärna beslag på TV:n. Dels så är inte alla program helt lämpliga att se med barnen hängande över axeln, igår försökte jag se ett avsnitt av Weeds, men jag fick lov att stänga av eftersom TV:n är som en magnet som drar till sig barnen även om de egentligen håller på med annat. För er som inte har sett Weeds så kan jag berätta att det handlar om en vanlig mamma som blir knarklangare och efter hand blir mer och mer indragen i fula affärer med våld och mord som följd. Allt är förpackat i en urflippad men färgglad och ”mysig” atmosfär men det är ändå scener som verkligen inte lämpar sig för barn, nu när 9-åringen dessutom kan läsa texten och faktiskt börjar förstå engelskan så blir det ytterligare ett skäl att inte se vuxenprogram när han är i samma rum.