Etiketter

, , ,

Jag har fått en släng av ”varför håller jag på och skriver om allt som inte intresserar någon annan än mig själv i en blogg som vem som helst kan läsa?”. Ja, varför gör jag det egentligen? För att jag gillar att skriva och ibland behöver en anledning att få göra det, för att jag gillar att kunna gå tillbaka och läsa och titta på bilderna från mitt liv. För att det ändå blir något annat att skriva för en visserligen ganska liten, men ändå en publik.

Äldsta sonen har redan författardrömmar – jag hoppas att han förverkligar dem. Det nya nu är att han börjar tänka målgrupp. Han skrev en kärlekshistoria, helt utan superhjältar, förra veckan. Den skulle handla om något som kan hända på riktigt eftersom han har insett att det inte är alla som gillar hans fantasi. Problemet blev att kapitlen blev så korta, för det var ju inte lika roligt att skriva om något som inte riktigt intresserade författaren själv. Så nu har han tagit ett steg vidare i sina funderingar och kommit fram till han han måste försöka kombinera så att både han själv och den tilltänkta läsaren ska gilla innehållet.