Den här veckan har jag varit på kurs för att bli en bättre förändringsledare för platsens attraktivitet. Utmaningarna som vi alla står för är helt olika och ändå har vi så lika kopplingspunkter så det var intressant att möta de andra deltagarna. Ett gäng var från Tidaholm, en liten stad med ca 12 800 invånare som precis är i startgroparna för att starta sitt varumärkesarbete, vi i Eskilstuna är en bra bit på väg med etablerad varumärkesplattform men med utmaningen att få den att sätta sig även utanför kretsen av  de starkaste intressenterna. En av deltagarna var från Sundbyberg, en kommun som står inför utmaningen att på bara några få år fördubbla sin befolkning från ca 40 000 till cirka 80 000 invånare.

På hemmaplan, alltså min alldeles egen här i gula huset i Mälarbaden, så står vi faktiskt inför samma process, om än i lite mindre skala. Vi behöver förändra för att öka platsens attraktivitet. Undrar om jag kan använda mina nya kunskaper för att få ny fart i det arbetet?

 

8steps

John Kotters 8 step process (förändringstrappan)