Grymt bra alltså 🙂

Jag är så himla hård mot mig själv och tycker inte att min träning duger, jag borde orka mer och hatar bilden av mig själv som en person som varken kan springa en mil (eller en halv för den delen) eller göra ett rimligt antal armhävningar. Men vad blir bättre av att jag håller på och ser ner på mig själv och tycker att jag är dålig? Blir jag peppad att träna mer? – Nej!

Så nu peppar jag mig själv och min sjukgymnast är till stor hjälp (Fredrik på Torshälla vårdcentral, rekommenderas varmt!). Han känns mer som en PT än en sjukgymnast men till skillnad från om jag faktiskt gått till en PT så litar jag på att Fredrik har den rätta kompetensen så att jag inte skadar mig mer genom att köra fel övningar. Efter senaste graviditeten har jag haft stora problem med värk i kroppen. Foglossningen spökar fortfarande efter nästan två år men jag har också problem med leder i nästan hela kroppen. Jag fattar ju att träning är det absolut bästa jag kan göra, men det har varit så svårt att komma vidare och att motivera mig själv när det kändes som att allt jag gjorde ledde till mer ont, i värsta fall på nya ställen.

När jag började jobba i höstas kunde jag inte ens stå rakt upp och ner på golvet utan att få så ont så att jag hade svårt att tänka på något annat. Att till exempel stå och småprata vid kaffemaskinen, eller framför en skärm när man diskuterar ett utkast med en kollega, var en plåga. När jag kom till Fredrik för två månader sedan gjorde jag fyra (tror jag?) push ups/armhävningar mot dubbla step-brädor och det var knappt att jag klarade den sista. Igår gjorde jag två på golvet!! Annars kör jag mot trappen här hemma, eftersom jag har blivit tillsagd att det är bättre att köra med rak kropp och högre underlag än att säcka ihop på knäna.

Jag vågade mig också på att höja vikten på knäböj igår, jag har fegat med 10 kilo eftersom jag sedan många år har problem med knäna. Men igår drog jag fram skivstången som väger 20 kilo och det gick hur bra som helst att köra 2*12 reps. Idag träffade jag Fredrik igen och fick hjälp att testa att belasta mer på alla de övningar som jag har i mitt program så nu är det bara att jobba vidare.

Håll gärna en tumme eller två för att den positiva utvecklingen håller i sig.