Jag har några få regler för mig själv när det gäller bloggandet, dock är jag inte så hård på dem som ni kommer att märka. Till att börja med så skriver jag inte om folk som inte själva är okej med det och jag publicerar inte bilder på folk som inte har sagt okej (med några få undantag). Det händer att jag chansar och skriver om vänner när jag känner mig nästan helt säker på att de är okej med det, men då är det inte om känsliga saker. Skulle jag någon gång skriva om dig eller visa bild på dig och du inte gillar det – säg till på en gång så raderar jag. Anledningen till att jag ändå gör det ibland är för att det kan bli så konstlat att be om lov.

En annan regel är att inte skriva om jag är onykter. Jag vill alltid kunna stå för det jag publicerar och då ska omdömet vara klart.

Så till den sista regeln som jag snart kommer att bryta mot. Att lova att jag ska göra saker, speciellt om det är ett ogenomtänkt infall. Jag brukar försöka tänka att om jag jättegärna vill skriva om att jag har börjat ett nytt liv och varit och tränat eller slutat äta sötsaker, då är det bättre att vänta en månad och berätta om det när jag faktiskt har genomfört det istället. Men, ibland kan det ju vara en pepp att berätta om något direkt, att man har berättat för andra brukar listas som en framgångsfaktor när man ska ändra en dålig vana.

Nu ska jag i alla fall ge ett löfte, men för säkerhets skull så sparar jag inlägget som ett utkast och publicerar när jag har hunnit tänka efter (nu är det torsdag 13 april, klockan är 20.30):

En sak in = en sak ut

Jag blir tokig på alla prylar här hemma. Var sak har inte sin plats. Vi har alldeles för mycket prylar för att vi någonsin ska kunna använda dem alla men jag inser att vi kommer att köpa fler och då ska jag stenhårt hålla på regeln en in=en ut (eller ännu hellre två ut). Det känns så fruktansvärt galet att vi konsumerar så mycket som vi gör (och med vi menar jag inte bara min familj, vi är inte värre än de flesta andra). Jag ska därför också fortsätta att verkligen tänka efter om jag behöver det jag köper och om det går att köpa begagnat.

Idag fick jag hem barnkläder som jag har beställt, fyra par byxor, ett par shorts, fyra tröjor, så nu ska nio saker rensas ut. Jag har tänkt igenom köpet noga, det är kläder från Villervalla som jag vet är bra kvalitet, jag vet att jag gillar dem och de sitter bra, att de går bra att matcha med varandra och befintlig garderob så det är ett bra köp och definitivt nödvändigt eftersom lillebror växer. Faktum är att jag helt enkelt har köpt likadana byxor som A har nu, men i en större storlek. Jag är mycket tacksam för den kasse med kläder som lillebror fick ärva häromdagen, ihop med det som vi har kvar från storebrorsorna + några mjukisbyxor jag köpte i lördags, så tror jag att vi har det mesta som behövs inför vår och sommar nu. En eller två kepsar, någon solhatt, två par gympaskor och ett par sandaler och kanske något mer behöver vi fixa.

Undrar bara hur jag ska lobba in denna regel hos resten av familjen?

Tog en paus från datorn. Plockade upp 104 (!!!) leksaksbilar från golvet. Imorgon är det påskafton och två nya bilar kommer att ligga i påskägget… Ska smyga undan ett par med trasiga hjul idag.