Det blev ju som jag misstänkte när jag skrev i förrgår, halvsjuk familj som gör att vi bara stannar hemma. Vädret igår med halv storm och snöblandat regn var ju inte heller direkt inspirerande för att ta sig ut. Just nu lyser i alla fall solen, men det är snö! Den stora frågan som cirkulerar i mamma-gruppen på Facebook är hur påskharen ska kunna gömma äggen utan att lämna spår i snön?

Minstingen, som hade feber utan några andra symptom i början av veckan, har nu fått hosta och snuva. Så det blir varken badhuset eller Parken Zoo, som vi egentligen hade tänkt nu på påsklovet.


Så, istället blir det hemmaprojekt. Tyvärr kunde vi inte heller lämna barnen till farmor igår. Planen var annars att röja på glasverandan och i tvättstugan. Istället rensade vi först i F:s garderob och sedan i min egen.

Kapselgarderob

Inspirerad av ett antal bloggar så tänkte jag testa kapselgarderoben eller capsule wardrobe. I korthet så går det ut på att man bara har ett begränsat antal klädesplagg som man verkligen ska känna att man trivs med och som går bra att matcha med varandra. Om du vill läsa mer så finns information bland annat här, Project 333 som handlar om att välja ut 33 plagg som får användas i 3 månader, sedan utvärderar man och gör eventuella förändringar.

Jag utgår från 33 plagg, mest för att jag inte vet vilket det optimala antalet är, men jag kommer inte att vänta tre månader med att göra förändringar. Det blir helt enkelt för begränsande eftersom det kommer att bli sommar inom tre månader, jag har också läst om flera svenskar som känner att eftersom vi har så skiftande årstider här så blir det svårt att köra just tre månader.

Anledningen till att jag tänker testa det här är för att jag vill förenkla min vardag. Varje morgon ser jag till att fyra personer har vettiga kläder på sig, två av dem tar fram och på sig sina kläder själva men det är ändå jag som ansvarar för att det ska finnas kläder i garderoben. Det är jag som måste veta i vilken tvättkorg favoritjeansen ligger om de inte är i garderoben. Och jag som måste se till att det på de dagar då två barn har idrott ska bästa handdukarna och fyra par kalsonger och fyra par strumpor finnas tillgängliga. Samtidigt så springer jag runt i hela huset för att välja ut och hitta mina egna kläder.

Viktiga personer som fattar stora beslut hela dagarna brukar försöka att plocka bort så mycket beslutsfattande det bara går för att inte hjärnan ska ta helt slut. Jag har hört att Barack Obama under sin tid som president aldrig valde varken vad han skulle ha på sig eller vad han skulle äta, de besluten fick helt enkelt någon annan ta hand om. Det är detta jag tänker att jag ska härma, men tyvärr har jag ju ingen assistent så jag kan inte ta bort det simpla beslutsfattandet helt men jag kan effektivisera det.

Så nu håller jag på att välja ut mina 33 plagg. Övriga plagg magasineras, en full sopsäck rensades dessutom ut till bortskänkes igår (inte bara mitt, även barnkläder).

Nu ska jag skala potatis, göra lax på saltbädd i ugnen, fixa någon sås fast jag har glömt att köpa ingredienser, värma färdiga köttbullar, öppna sillburken från Coops fiskdisk och låta barnen måla ägg. Lagom avancerad påsklunch. Efter lunch och lillebrors sovstund blir det äggjakt.

Påskägg 2016