I torsdags var jag på Besöksevolutionsdagen, Destination Eskilstunas årliga branschdag för besöksnäring och kreativa kulturella näringar här i Eskilstuna. Det var kul att få mingla med mitt nätverk igen och känna att jag inte har blivit bortglömd! Naturligtvis så fick jag frågan om hur det går med företagandet.

Det går bra! Men några kunder har jag inte och det är precis som det ska vara. Värdegrunden för mitt nya företagande är hållbart arbetsliv. Då måste jag naturligtvis börja med att se till att det blir hållbart för mig själv. Därför är jag som min egen chef mycket frikostig med friskvårdstimmar. Det som har fungerat bäst för mig för att hantera stress och sorg är att vara ute i naturen, därför ser jag till att planera in det under veckan.

Skogspromenad

Jag hämtar mycket inspiration från andra företagare som arbetar så som jag vill, dessa följer jag i deras olika kanaler:

Mitt Storytel-abonnemang går också varmt, både med skönlitteratur för avkoppling och facklitteratur för inspiration. Några av böckerna som jag har läst eller lyssnat på är:

Böcker jag har läst: Yrke Influencer, Väggen En utbränd psykiaters noteringar, Hjärnstark

Om man vill bli min kund så går det bra redan nu, men jag jagar inte aktivt kunder, det kommer jag att börja med 2019. Det är jag både taggad och nervös inför! Jag har ju drivit företag förut, men då har jag sålt en produkt och inte mig själv. Eller jo, ett kort tag var jag språkkonsult och det gick fint, men rackarns vad nervös jag var när jag skulle presentera mig för uppdragsgivaren!