Senaste veckan har jag haft två riktigt inspirerande dagar, först Näringslivsdagen Eskilstuna i torsdags och sedan Mynewsday idag. Kloka föreläsare har sagt en massa kloka saker, en del nytt och en del en påminnelse om saker som jag vet men som är så lätta att se förbi när bruset forsar omkring mig. Nu skulle jag verkligen vilja stanna upp en dag eller två. Tänk om jag kunde gå till jobbet i morgon och bara sätta mig ner och tänka efter. Skriva lite, sätta ord på mina tankar, kanske det blir nya mål och framförallt få koppla ihop allt nytt med min vardag.

Jag sa lite halvt på skämt igår att nu ska jag på inspirationsdag sedan kommer jag tillbaka på onsdag med en massa nya idéer som jag inte hinner implementera. Det värsta är ju att jag vet att det är sant. Jag skulle lätt kunna gå in som konsult och analysera det jobb jag gör och ganska snabbt pinpointa ett antal punkter där jag skulle kunna förbättra det jag gör ett rejält snäpp. Fördelen då är att jag skulle kunna fokusera på ett område, så ser inte mina arbetsdagar ut. Jag vet redan nu att i morgon ska jag hinna med ett möte om framtida finansiering, ett möte om nästa års besöksmagasin, jag ska göra ett nyhetsbrev med en påminnelse om en enkät och jag ska få ut en pressrelease. Det här vet jag att jag ska göra och däremellan så kommer det komma ett antal frågor, både från kollegor, på telefon och mail. En helt vanlig dag i mitt och typ alla andras arbetsliv. Hur hittar man mindfulness och balans?