Etiketter

,

Besök på förlossning med lite försmak av vad som komma skall blev det idag. CTG-kurvan var fin-fin och visar att bebisen rör sig och hjärtljuden går upp och ned som sig bör. Till höger i bilden syns livmoderns aktivitet, alltså ”värkarna”. Som synes så jobbas det på, ungefär var femte minut kommer en sammandragning men naturligtvis inte av samma styrka som när förlossningen drar igång på riktigt, då hade jag inte suttit här hemma nu 🙂

CTG-kurva

CTG

Blodtrycket hade gått upp igen idag och eftersom jag också har varit orolig för att bebisen varit mindre vild i magen den senaste veckan så skickades jag in på kontroll på förlossningen, nu kan jag lättat konstatera att han fortfarande är aktiv och pigg, det bara känns annorlunda. Jag tog leverprover idag också, men de har jag inte fått besked om än. Tur att jag var lite förutseende och tog med en smoothie och nötter som jag kunde ta i bilen, eftersom jag fick åka direkt till förlossningen efter besöket på familjecentralen i Torshälla. På torsdag blir det uppföljning med ultraljud, hoppas att barnen är friska då så att M kan följa med.

När jag till slut var klar med alla prover kunde jag hämta den här lilla killen och äntligen njuta på det sättet som jag hade tänkt mig när jag slutade jobba. Fika i trädgården! F är hur nöjd som helst med att få vara ute utan jacka och med solkeps i stället för mössa:

2015-03-24 14.21.47

Fika i solskenet