Etiketter

, , ,

Vid 19-tiden hade fortfarande ingen ringt från förlossningen så jag ringde upp. Inte för att jag egentligen väntade mig att få något svar då, men jag ville veta om de har tappat bort blodprovet för i så fall vill jag vara beredd och lämna ett nytt fasteprov i morgon bitti.

Nu har förstås ny personal tagit över, det är ju kväll, det första jag får höra är:

– Ja, vi har fått veta att du får besked i morgon eftermiddag.

*svär inombords och tänker att det var ju idag, inte i morgon, har de gammal information?*

Jag förklarar situationen. Barnmorska ringer till labb. Labb säger att det är skickat med posten. Jag förklarar igen att det har jag redan fått höra men jag har också fått höra att provet skulle vara framme kl 15 idag och efter det skulle det ta en timme att analysera.

Barnmorska ringer till Karolinska. De säger att provet troligen ligger förpackat och fryst och analyseras i morgon. Vaddå troligen? Hur kan de inte se i något system om provet är där eller inte? Jag får höra att förlossningen/Mälarsjukhuset ringer och kollar i morgon förmiddag, så på eftermiddagen har jag resultatet. Känner för att kasta telefonen i väggen.

Läkaren har ju gjort en bedömning utifrån att prov skulle ha tagits måndag morgon, nu blev det inte förrän tisdag morgon. Då skulle vi ha besked på eftermiddagen, om värdet var över 40 skulle beslut tas om igångsättning som skulle göras idag. Nu sitter vi fortfarande utan resultat, det kommer alltså att bli fyra dagar försenat.

Jag tror att beskedet kommer att vara positivt och då spelar hela den här historien igen roll, men jag vet ju inte. Och jag är så förbannad på att jag har fått ringa upp själv varenda gång, trots att jag egentligen skulle bli uppringd.