Idag är vi redan inne på den 3 januari, men när jag vaknade på nyårsdagen sken solen och det kändes som ett gott tecken inför det nya året. Idag skiner solen fortfarande och det ligger ett tunt lager is på sjön här utanför.

Jag har haft långledigt den här julen, från den 22 december och börjar inte jobba förrän på tisdag nästa vecka. Som vanligt så har vi tyvärr varit sjuka mellan jul och nyår, känns som att vi typ alltid är det, så vi har mest hängt här hemma. Ätit lite för mycket godis och sett en massa filmer och serier, jag och maken har fastnat i Downton Abbey och sitter uppe alldeles för sent på kvällarna och gottar ner oss i de underbara miljöerna. Vi har sett serien i omgångar och nu hade vi de två sista säsongerna kvar, det känns passande på något sätt att se dem just kring jul.

Jag ser fram emot att kickstarta året på jobbet med en kurs nästa vecka, ”Förändringsledare för platsens attraktivitet” – det låter väl spännande?

Till sommaren har jag bokat en vecka på Öland, jag gillar att boka långt i förväg så att man får längta och planera men den där mannen som jag lever med han är mer ”vi ser vad det blir för väder och drar när det passar”. Men i år har jag alltså ändå bokat, mest för att jag väldigt gärna ville testa att åka till Böda sand och vill man bo i stuga där så går det liksom inte att spontanboka dagarna innan.

Den stora grejen under året lär annars bli renovering av huset, vi måste bara bestämma oss för hur vi ska ha det! Nu har vi funderat i ett år så snart kanske vi kan komma till ett beslut.