Etiketter

Det känns som att leva i en film. Hela tiden när man tror att den här pandemin börjar närma sig sitt slut så kommer en ny vändning och allt blir mycket värre. Under tidig höst vågade vi nästan slappna av lite och försiktigt börja träffa andra människor igen. Jag hade till och med ett lunchmöte med vänner, någon gång i september eller oktober tror jag att det var.

Nu har ju vaccineringen startat, det som vi alla gått och väntat på. Då trodde man väl liksom att nu vänder det, nu är allt snart normalt igen. Istället slår den här mutationen till med en ny, mycket mer smittsam variant av Corona. Idag läste jag att 1 av 30 personer i London är smittade och att deras sjukvård nu i princip har slagit i taket.

Det känns som sagt som i en film, där en ny twist slängs in just när man tror att allt var på väg att lösa sig. Lyckligtvis godkände regeringen här i Sverige den nya pandemilagen idag så nu finns möjlighet till fler åtgärder. Igår blev det klart att distansundervisning på högstadiet tillåts och här i Eskilstuna beslutades direkt att det införs från och med skolstarten på måndag.

Och apropå vad jag skrev igår så har en av sönerna precis lärt mig att det 25:e tillägget till den amerikanska konstitutionen är det som styr just möjligheten för andra ministrar att avsätta den sittande presidenten. Det här tillägget gjordes tydligen efter att John F Kennedy sköts. Man insåg då risken med att en president skulle bli så svårt skadad så att han inte själv kunde avgå.

Det här är inlägg 7 i min egen bloggutmaning #30dagarijanuari. Vill du också haka på? Det går bra att hoppa in närsomhelst och blogga 30 dagar i rad. Jag kommer att gå i mål med utmaningen den 31 januari 2021, startar du senare så blir målgången också senare. Tagga mig gärna på Instagram på @stenmankommunikation så att jag vet att du är med, och använd hashtaggen #30dagarijanuari.