Etiketter

, , , ,

Jag sa till M när vi åkte Carlavägen fram i riktning mot Mälarsjukhuset, att jag börjar tröttna lite på den här vägen. I morgon blir det en tur till… Jag ringde ju upp i fredags för att kontrollera om de ville ha nya fasteprover idag. Nej, fick jag till svar. Idag kliver vi in på förlossningen och det första barnmorskan säger är: – Jag skulle ha ringt dig i morse men så var jag mitt i en förlossning och glömde bort det. Vi behöver fasteprover…

Så, i morgon får jag hoppa över frukosten och åka in igen direkt på morgonen för att lämna blod. Tydligen måste provet sedan skickas iväg till Huddinge (?), det är därför det tar så lång tid att få svar men i morgon ska de ringa och försöka få resultatet på eftermiddagen.

Dagens CTG och flödesmätning såg i alla fall bra ut så bebisen mår bra nu och läkaren trodde att mina värden hade gått ner av medicinen eftersom klådan har minskat. Nu vet jag också att gallsyran den 24 mars låg på 63, om värdet ligger kvar över 40 efter att vecka 37+0 har passerats, och det har den ju, så blir det igångsättning, om det har gått ner under 40 så avvaktar man till vecka 38+.

Det var inte mindre än tre (!) läkare som gick igenom allt och gjorde flödesmätning med ultraljud idag. Bettina Ouvrier, som är överläkare och som jag har stort förtroende för sedan vårt sena missfall 2005, var den som pratade och sedan var det samma tjej som gjorde ultraljudet i torsdags som nu verkade vara under handledning och så var det ytterligare en underläkare som stod vid sidan om och tittade på.