– Har du drömt om det där igen? sa maken och skrattade. Jag hade precis berättat om att jag i natt drömde om att jag hittade nya rum i vårt hus. Och jag förstår vad han menar, det här är verkligen en återkommande dröm för mig. Jag kan ingenting om drömtydning, finns det någon riktig vetenskap kring det?

Jag tror inte riktigt på att det finns allmängiltiga symboler i drömmar som alltid betyder samma sak, men jag har som sagt ingen koll på det här. Jag kan bara konstatera att jag ofta har återkommande drömmar, vissa har jag haft ända sedan jag var liten. Till exempel att jag är i vatten, och det kan vara både en trygghet som när jag simmar i ljummet vatten utanför vassen vid mormors stuga och riktigt hotfullt som när jag är i Torshällaån och dras med av strömmen.

Screenshot 2017-01-15 19.19.53.png

Torshällaån med Tors bockar

Det här med bortglömda eller dolda rum tror jag också att jag har drömt om sedan jag var liten, men jag minns inte. Jag är i alla fall helt säker på att det har följt med mig hela mitt vuxna liv. När vi bodde i lägenhet drömde jag om och om igen om att jag kom på att vi faktiskt hade balkong (bodde i tre olika lägenheter utan balkong och det var min högsta önskan att få en då). Jag brukade drömma att jag kom på att om jag bara öppnade ett fönster så gick det att komma ut på taket och där kunde jag inreda en liten balkong.

Sedan vi flyttade till huset drömmer jag återkommande om att jag hittar ett utrymme i huset som jag tidigare bara har tänkt är ett litet förråd, men när jag går in och tittar ordentligt så är det flera rum, garderober och ett badrum (med badkar! det som jag saknar mest i huset, dock är det alltid ganska fult och smutsigt :)). Ibland kan jag också upptäcka en extra trappa i huset. Många gånger så drömmer jag att föregående ägare har lämnat nästan alla sina saker i huset och att vi liksom bara har bott i huset utan att tänka på det men plötsligt så inser jag detta och börjar gå igenom sakerna.

I natt var det ungefär som vanligt, ett extra rum, garderober och kanske ett badrum, det minns jag inte. Men allting såg annorlunda ut mot hur det brukar vara i drömmarna, annars brukar jag känna igen mig – undrar vad det kan betyda? Jag drömde också att jag kom in i ett rum som var inrett med målad frigolit på väggarna och akustikplattor i taket – typ en musikstudio. Jag gick längre in och där blev det till en biosalong och plötsligt insåg jag att det fanns fler människor där och att det inte var mitt hus.

Ha, ha, massor av människor tycker att drömmar är det mest ointressanta som finns och det väljer jag att blogga om! Tack du som har läst ända hit, jag antar att du har något slags intresse för drömtydning? Det känns dessutom som att jag har skrivit om det här förut, men jag sökte igenom bloggen och hittade det inte så jag gav mig på det ändå.

Nu blev jag nyfiken på det här med drömtydning och att drömma om gömda rum, så jag googlade och kom till det här meaning-of-new-rooms-in-the-house-dream:

screenshot-2017-01-15-19-27-30

Det här kan stämma, det är nytt år och då funderar jag alltid kring nya mål och att vara på kurs förra veckan har också gett ny inspiration och tankar. Det kan ju också vara så enkelt som att jag drömmer om nya rum för att vi funderar på att bygga om 🙂