Etiketter

, ,

31 januari och jag går i mål med #30dagarijanuari!

En av de roliga sakerna med att göra många inlägg är att man får data att titta på.

Mitt statistikverktyg visar att antalet visningar på bloggen har slagit i taket den här månaden. Ganska självklart eftersom jag i vanliga fall postar väldigt sporadiskt. Inte sedan i juni 2019 har jag haft i närheten av så många sidvisningar som denna månad. Då gjorde jag en inläggsserie om min seglingsresa till Kroatien med She captain.

Båda dessa månader ligger jag på omkring 900 sidvisningar. Det är ingenting om man har någon form av ambition med sin blogg, men ur perspektivet att jag inte jobbar aktivt med att få den här bloggen att synas så tycker jag ändå att det är coolt hur mycket det blir.

Så vad har gått bäst den här månaden då? Statistiken blir lite orättvis när man läser av den sista i månaden. Tidigare inlägg har fått chansen att visas flera gånger och bli indexerade på Google, men det är ändå i början de flesta visningarna kommer så skillnaden blir oftast inte så stor över tid.

Absolut flest så kallade referrals får jag från Facebook. Jag delar många men inte alla av mina inlägg på min Facebook-sida. De som inte delats har mycket färre visningar och det har två skäl. För det första för att ingen hittar dem utan att jag delar dem i ett forum där folk är varje dag. För det andra för att det ofta är inlägg som inte är av jättebra kvalitet innehållsmässigt (vilket förstås är anledningen till att jag väljer att inte dela dem). Nummer 2 av referrals är Google, som ger mig ungefär en sjättedel av visningarna.

Topplista över visade sidor på elinitis.me under januari 2020

I topp ligger startsidan, inga konstigheter. Det mest populära inlägget är Toppkandidater inom kvinnligt entreprenörskap. Min gissning är att den hamnade i topp för att det handlar om Stiftelsen Maria Pihls minne och mitt Facebook-inlägg delades av grundaren Roger Pihl.

Därefter kommer Författardröm eller -mål. Det här inlägget delade jag också på Facebook och fick stort engagemang vilket gör själva Facebook-inlägget mer synligt, alltså ger fler chansen att upptäcka det. Sedan är det förstås ett ämne som lockar till läsning.

Därefter kommer, som ni ser i bilden ovan, ett gammalt inlägg om Drömmar om gömda och bortglömda rum. Det här tycker jag är så intressant. Det är ett inlägg som jag skrev för flera år sedan och det är fortfarande mitt absolut mest lästa på bloggen och det fortsätter att leva! Verkligen inget jag hade förväntat mig när jag skrev det.

Jag borde följa upp det med fler inlägg om drömmar. Hade det här varit en företagsblogg så hade jag definitivt använt det där inlägget för att leda läsarna vidare, för det här inlägget hittar folk till via Google.

Slut på dagens navelskåderi 😉 Jag vet inte om min bloggstatistik är av intresse för någon annan, men själv tycker jag att det är spännande.

Det här är inlägg 30, det sista inlägget i min egen bloggutmaning #30dagarijanuari. Klicka på kategorin #30dagarijanuari – min bloggutmaning, om du vill läsa alla inlägg. Finns det någon som har läst alla inlägg? Då skulle jag bli jätteglad om du kommenterar, det räcker med en tumme eller ett hej eller så 🙂

Vinterklädd Elin i snöigt landskap
Tack för den här gången!