Elin is a she captain

Vår besättning hade tagit fram både kepsar och t-shirts som stärkte sammanhållningen och peppade oss!

Tre kvinnor seglar i Kroatien

Elin it is, med Helle och Zlata ombord på Skyfall

She captain flagga i riggen på Skyfall

Jag har sett bilderna från andras resor, jag har gått längs kajer i hamnar och avundsjukt spanat på vilka som sitter i båtarna, jag har drömt och jag har varit rädd att det aldrig ska bli av. Nu har jag gjort det, seglat i ett varmt hav! Eller nja, jag har seglat i Medelhavet, så värst varmt var det faktiskt inte i maj 😉 Men det räknas ändå, en check på min bucket list!

Jag tror på det här med att göra målen tydliga för en själv. Att jag har gjort en lista över drömresor gör att jag redan har tänkt igenom och bestämt mig för att det här är något som jag verkligen vill göra. När då chansen dyker upp så är det lätt att tacka ja.

Jag har alltså drömt om att hyra båt och få segla i ett turkosblått hav, men länge såg jag inte hur detta skulle gå till. Min man är av olika anledningar inte så intresserad av att segla, mina tre barn skulle säkert gärna göra det men det kändes ändå ganska meckigt. Att till exempel hyra en båt med skeppare och dra med hela familjen skulle troligen mest innebära att ta hand om barn och inte så mycket segling för min del.

När jag var på väg in i det som skulle leda till sjukskrivning för utmattningssyndrom så förstod jag att jag behövde få till mer fritid och att göra sådant som jag tycker om och mår bra av. Jag behövde en egen hobby. När jag får frågan om vad jag tycker om att göra på fritiden så brukar jag svara ”jag gillar att segla, men jag gör det väldigt sällan”. Jag ville ändra på det, stryka det där sista ledet och se till att segling återigen blir en aktiv del i mitt liv. Jag hittade i den vevan ett par olika grupper på Facebook som handlade om tjejer som står till rors. En av dem var nätverket She captain.

Så här beskrivs nätverket på webbsidan:

Nätverket She Captain är till för alla båt- och sjöintresserade kvinnor som vill ha inspiration, kunskap och pepp för ett aktivt liv på sjön!

Här är alla välkomna oavsett erfarenhets- och kunskapsnivå, någon kanske aldrig satt sin fot ombord och en annan har soloseglat över Atlanten.

Vi finns för dig som redan lever ett aktivt båtliv, för dig som är nyfiken och för dig som vill men ännu inte har vågat dig ut på sjön.

Det vi alla har gemensamt är vår kärlek till havet och vår vilja att addera mer jävlar anamma i våra båtliv. Vi vill lära oss mer och skapa möjlighet för nya kliv ut på sjön. Vi vill känna modet växa för att kasta loss själva med båten – och samtidigt ha riktigt jäkla kul!

Välkommen att inspireras och vara en del i att inspirera!

Det här var ju perfekt för mig! Jag började följa nätverket i sociala medier, men livet sprang fortfarande alldeles för fort och det blev inte mycket till aktivt seglande. 2018 var året då jag blev utbränd, förlorade pappa helt oväntat och några månader senare även mamma, som varit sjuk länge.

På hösten gjorde She captain sin första eskadersegling utomlands. Jag såg bilderna och bestämde mig, när chansen dyker upp igen så ska jag ta den. I november släpptes platserna till She captains Kroatiensegling i maj 2019 och jag bokade in mig direkt.

I kommande inlägg kommer jag att skriva mer om hur det var och vad det gav mig. Hint; det var en helt fantastisk vecka, inte bara för seglingens skull.

Det här är det första i en serie på sex inlägg som handlar om när jag åkte på seglingsresa till Kroatien, i maj 2019, med nätverket She Captain. Inläggen har jag skrivit som ett minne för mig själv men också som inspiration och information för andra som vill göra en liknande resa. Här finns de andra inläggen:

  1. Varför jag bokade en seglingsresa till Kroatien
  2. Eskadersegling med She captain – förberedelser
  3. Eskadersegling med She captain – dag 1
  4. Eskadersegling med She captain – sjösjuka och navigering på kryss
  5. Eskadersegling med She captain – medaljer, drinkar och dans på kajen
  6. Eskadersegling med She captain – segling som terapi